Vodní pólisti Slávie UK oslavujú titul, KVP Nováky porazili 7:5

03.06.2017 Celý región

Nováky 3. júna (TASR) - Vodní pólisti Slávie UK Bratislava vybojovali majstrovský titul. V rozhodujúcom piatom súboji finále play off Pharma Group Extraligy zvíťazili v sobotu nad domácim KVP Nováky 7:5 a v celej sérii triumfovali 3:2 na zápasy.

Nováky po prvej štvrtine viedli 4:1, ale potom prepustili zápasovú taktovku súperovi. V ďalších dvoch štvrtinách neskórovali ani raz a hostia otočili skóre na 4:7. Záver si už Slávia UK ustrážila. Nováčania tak nedokázali zavŕšiť zlatý hetrik. Hráči Slávie UK sa tešia z titulu po dlhých 20-tich rokoch.

piaty zápas finále play off extraligy mužov:

KVP Nováky - Slávia UK Bratislava 5:7 (4:1, 0:5, 0:0, 1:1)
/konečný stav série: 2:3, titul získala Slávia UK Bratislav/

Hlasy po zápase /zdroj: TV 213/:

Dušan Holas, tréner Slávie UK Bratislava: "Prežívame neopísateľné pocity. Dvadsať rokov sme toto nemali. Ťažko sa mi hovorí, neviem to slovami opísať, som šťastný, že sme majstri. Bola to vyrovnaná finálová séria. Dnes sme mali zlý začiatok, nasledoval dobrý prechod, dostali sme sa do vedenia a napriek chybám sme si ho udržali až do konca. Dnes mi chyby nevadia. Chalani sa zmobilizovali a ukázali, že vedia zapnúť aj za nepriaznivého stavu."

Róbert Tarnóczy, tréner KVP Nováky: "Sme sklamaní, dúfali sme, že sériu otočíme a budeme doma oslavovať. Mali sme vynikajúci začiatok zápasu, potom sa to otočilo. Doplatili sme na nevyužité presilovky. Vydali sme všetky sily, aby sme vyrovnali sériu na 2:2, v rozhodujúcom dueli nám už ale chýbali. Nováky vyhrali Slovenský pohár aj nadstavbovú časť súťaže, určite sme mali aj na titul. Škoda..."
 

Vyberte región